Vinařství Popela
Vinařství Popela založil v roce 1994 Stanislav Popela v jihomoravské obci Perná v mikulovské vinařské podoblasti. Vinařská firma obhospodařuje přes 22 hektarů vlastních vinic v katastru vesnic Perná a Bavory. Viniční tratě (Goldhamer, Purmice, Železná, U spálené hospody, Kotelná, Věstoňsko...) jsou situovány v různých polohách, většinou na jihozápadních svazích přímo pod Pálavou. Tyto svahy jsou především charakteristické svým výhřevným podkladem, vápenatým půdním složením a vysokou mineralitou. Zdejší klimatické podmínky, polohy vinic, půdní podklad a jeho složení jsou jedny z nejpříhodnějších pro pěstování hroznů na Jížní Moravě. Vinařství se snaží intenzivně využívat tento terroir.
Vinohradnická složka je především zaměřena na integrovanou produkci 1 až 1,5 kilogramu hroznů na hlavu vinné révy a jejich následným pečlivým šetrným zpracováním nejmodernějšími vinařskými postupy a technologiemi. Vinohrady mají průměrné stáří 15 let, jsou ve většině zatravněné a obdělávání půdy je důkladné a hospodárné. Hrozny dosahují vysokých hodnot přírodní cukernatosti, které vínu dodávají dobrý předpoklad pro jeho zrání a kvalitu.
Vinařství se zaměřuje především na výrobu ročníkových odrůdových, jakostních, přívlastkových a speciálních vín typických pro tuto vinařskou oblast. K jejich výrobě je užívána metoda řízeného kvašení.
Rok založení | 1994 |
---|---|
Vlastní vinohrady | 22ha |
Typy vín | jakostné, přívlastkové |
Webové stránky | www.popela.cz |
Muškát Moravský
2021
Oblast: | Morava |
---|---|
Podoblast: | Mikulovská |
Obec: | Perná |
Trať: | Pravá Bavorská |
Zatřídění dle cukernatosti moštu: | Pozdní sběr |
Zatřídění dle zbytkového cukru: | suché |
Alkoholu: | 12 % |
Zbytkový cukr: | 0.4 g/l |
Kyselina: | 6.6 g/l |
Objem: | 0.75 l |
Počet v kartonu: | 6 ks |
Šarže: | 1/21 |
Prodejní ID: | 101 |
Charakteristika
Svěží víno s muškátově květinovou vůní a grepovou dochutí
Cena
150 Kč
Perná
Pravá Bavorská
Pravá Bavorská