Vinselekt Michlovský
Vinařství obhospodařuje cca 125 ha vlastních vinic ve velkopavlovické a mikulovské podoblasti. Již od počátku existence sbírá Vinselekt Michlovský přední ocenění v řadě kategorií vinařských soutěží doma i v zahraničí a na jaře 2010 získává historicky první ocenění Vinařství roku 2009. Dokonale polohované vinice, především pálavských vrchů, společně s vhodným vápencovým podložím, příznivými klimatickými podmínkami a odborným tradičním zpracováním, umožňují produkovat krásná vína mající jak vynikající svěžest s ovocnými a květinovými tóny, tak i vína plná, extraktivní a kořenitá s výrazným potenciálem k zrání na láhvi. Roční produkce cca 1,3 milionů lahví je kategorizována do několika řad, které se odlišují jak původem hroznů tak technologickým zpracováním. Naše vína je možné zakoupit prakticky ve všech segmentech trhu od prémiové gastronomie přes vinotéky až po maloobchodní sektor. Nové odrůdy révy vinné, vyšlechtěné pod týmem Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc., jsou převážně využívány k BIO-výrobě vín a moštů. Rovněž inovace a kreativita jsou ve Vinselektu Michlovský a.s. velmi důležitým aspektem, což dokazuje nová řada nízkoalkoholických a nealkoholických jemně šumivých vín (bílé, růžové, červené), k jejichž výrobě je použita nejmodernější technologie umožňující plně zachovat podstatu vína včetně aromatických látek.
Rok založení | 1993 |
---|---|
Webové stránky | www.michlovsky.com |
https://www.facebook.com/vinselekt/ |
Veltlínské Zelené
2015
Oblast: | Morava |
---|---|
Podoblast: | Mikulovská |
Obec: | Perná |
Trať: | Purmice |
Zatřídění dle cukernatosti moštu: | Pozdní sběr |
Zatřídění dle zbytkového cukru: | suché |
Typ: | VIP |
Alkoholu: | 13 % |
Zbytkový cukr: | 0.8 g/l |
Kyselina: | 5.5 g/l |
Bezcukerný extrakt: | 21.2 g/l |
Cukr při sběru: | 22 °NM |
Objem: | 0.75 l |
Počet v kartonu: | 6 ks |
Šarže: | 2820 |
Počet lahví v šarži: | 2964 |
Datum sběru: | 8.10. |
Prodejní ID: | 66 |
Charakteristika
Hrozny pocházejí z regulované sklizně. Víno kvasilo a dlouhodobě zrálo v 6 000 l sudu z francouzského dubu. Vůně letních jablek, jemné vanilky a marcipánu doprovází v buketu a chuti pečené jádrové ovoce s tóny bílého pepře, badyánu, hřebíčku s korýšovo – vápencovou mineralitou v dochuti. Doporučujeme ke konfitovanému králičímu hřbetu s karotkovým pyré a pečenou kořenovou zeleninou. Ideálně se hodí k vyzrálým sýrům typu Gran Moravia.
Cena
295 Kč
Perná
Purmice
Purmice